Lificiu: Majorarea preţului la electricitate din iunie nu a fost stabilită, încă analizăm

Epoch Times România
30.05.2012

Măsura privind creşterea preţului la electricitate cu 5% din iunie pentru consumatori nu a fost încă stabilită, reprezentanţii FMI şi ANRE analizând în continuare acest aspect, a declarat miercuri vicepreşedintele ANRE, Petru Lificiu.

”Nu s-a stabilit încă. Au avut loc foarte multe discuţii între reprezentanţii ANRE şi FMI, se urmăresc corelari între costuri şi venituri. Trebuie să tindem şi ca societate, şi ca macroeeconomie, spre echilibrarea deficitului bugetar. (...) Nu este vorba de o majorare de preţ, ci de o recunoaştere a unor costuri”, a precizat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

Lificiu a precizat miercuri că majorarea cu 5% a preţului electricităţii este echivalentul ”unui bec uitat aprins în baie, când plecăm la serviciu”.

”O creştere de 5% la finele lunii nu înseamnă nimic. Adică, înseamnă să nu uităm becul aprins în baie, când plecam de la serviciu”, a explicat Lificiu în cadrul Energy Forum.

Cosumatorii casnici din România plătesc pentru electricitate 0,085 de euro pe kWh, fără taxe, cu 33,5% mai mic decât media celor 27 de ţări din Uniunea Europeană, respectiv 0,128 euro pe kWh, potrivit datelor Eurostat publicate în luna martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor