Liderul UKIP, Nigel Farage, susţine că îl admiră pe Vladimir Putin

Liderul UKIP, Nigel Farage.
Liderul UKIP, Nigel Farage. (Matt Cardy / Getty Images)

Liderul Partidului Independenţei Regatului Unit, Nigel Farage, a mărturisit că Vladimir Putin este liderul mondial pe care îl admiră cel mai mult şi că i-a plăcut felul în care acesta a gestionat criza din Siria, relatează The Guardian.

Prin contrast, Farage, intervievat de revista GQ, a avut mai puţine cuvinte de laudă pentru cancelarul german, Angela Merkel, pe care a descris-o drept 'incredibil de rece'.

De asemenea, liderul UKIP a precizat că nu are vreo preferinţă pentru vreunul dintre liderii celor trei partide principale din Marea Britanie şi că nu îl interesează dacă David Cameron sau Ed Miliband va câştiga alegerile generale de anul viitor.

Comentariile lui Farage vin la doar câteva zile după ce europarlamentarul eurosceptic a declarat că Uniunea Europeană are 'mâinile pătate de sânge' pentru că a încurajat revoltele din Ucraina, Siria şi Libia.

Întrebat care este liderul mondial pe care care îl admiră cel mai mult, Farage l-a indicat pe preşedintele Putin, precizând însă că admiraţia sa este rezervată felului în care acesta acţionează, nu persoanei preşedintelui.


'Modul în care el a jucat în toată povestea siriană. Minunat. Nu că aş fi de acord cu el din punct de vedere politic', a subliniat Farage.

Liderul UKIP nu a avut însă o părere bună şi despre cancelarul Angela Merkel. 'Este incredibil de rece. Am spus mereu - şi sunt de acord că este un pic nepoliticos - însă indiferent ce credeţi despre imaginea publică a lui Merkel, în privat, ea este şi mai jalnică. Îmi plac oamenii mai extrovertiţi... ', a mărturisit politicianul britanic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe