Liderul de la Tiraspol: Poporul transnistrean nu va participa la alegerile din Moldova

Înţelegerile la care a ajuns liderul de la Tiraspol şi preşedintele Dodon la întâlnirile avute nu au fost îndeplinite, ceea ce l-a determinat pe Krasnoselski să afirme că iniţiativa lui Dodon privind reprezentarea în Parlamentul RM nu este decât populism şi praf în ochi.
Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol
Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol (facebook.com / Igor Dodon)

Vadim Krasnoselski, liderul autoproclamatei republici nistrene consideră propunerea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a declarat că, după trecerea la sistemul mixt de vot, cetăţenii din stânga Nistrului vor fi reprezentaţi în Parlament la alegerile din 2018, ca fiind una populistă. Mai mult decât atât, Krasnoselski a specificat că locuitorii regiunii transnistrene nu vor participa la alegerile din Moldova.

„Această iniţiativă a lui Igor Dodon nu este decât populism şi praf în ochi”, a declarat aşa-zisul lider de la Tiraspol în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii „Consiliului veteranilor de război a forţelor armate din regiunea transnistreană”. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că, înţelegerile la care ar fi ajuns în urma celor două întrevederi cu preşedintele Dodon nu sunt îndeplinite de către partea moldovenească, iar acum Dodon vine cu propunerea reprezentării cetăţenilor din stânga Nistrului în Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, Krasnoselski a ţinut să specifice că legislaţia Republicii Moldova permite alegerea în Parlament doar a cetăţenilor RM, astfel că nici nu este nevoie să se discute despre „reprezentarea transnistrenilor” în Parlament, precizând că locuitorii transnistreni nu sunt împărţiţi în moldoveni, ucraineni sau ruşi.

„Există poporul transnistrean. Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, poporul transnistrean nu poate participa la alegerile de pe teritoriul Moldovei. Odată ce legea nu permite, locuitorii regiunii transnistrene nici nu vor participa. Cred că e corect”, a comentat Krasnoselski, scrie newsmaker.md, citat de rtr.md.

Despre faptul că Tiraspolul ar urma sa fie reprezentat în Parlamentul Republicii Moldova a vorbit liderul PD, Vlad Plahotniuc când a prezentat proiectul de modificare a sistemului electoral prin trecere la votul uninominal, precum şi şeful statului în momentul în care a venit cu propunerea de trecere la votul mixt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe