Liberalii vor să scoată în stradă 15.000 de oameni împotriva Guvernului Ponta

Moţiunea de cenzură care vizează demiterea lui Victor Ponta va fi o moţiune de cenzură făcută în stradă, anunţă lideri liberali.
Andrei Pricopie
28.09.2015

alte articole

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
28.09.2015

Înainte de dezbaterea de marţi a moţiunii de cenzură în Parlament, liberalii vor să scoată în stradă nu mai puţin de 15.000 de oameni pentru a protesta împotriva guvernului Ponta.

"Ieşim în stradă, în număr mare, să ne facem auzit mesajul de solidaritate cu România. Prim-ministrul trimis în judecată alege să sacrifice reputaţia României ca să-şi prelungească şederea la Palatul Victoria. Noi alegem România! Marţi, de la ora 9.30, în Parcul Izvor, le cerem partidelor din Parlament să-şi reprezinte alegătorii, nu propriile interese politice.

Va fi un miting pentru demnitate, pentru o Românie europeană, pentru normalitatea pe care Victor Ponta şi complicii lui politici ne-au furat-o. Vă aşteptăm alături de noi!", a scris luni, pe Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

Ulterior, co-preşedintele liberalilor le-a declarat jurnaliştilor că, în ciuda vremii, se aşteaptă să vină 15.000 de persoane la mitingul de marţi dimineaţă.

"În ciuda vremii ne aşteptăm să vină 15.000 de persoane. Eu şi domnul Blaga şi colegii noştri vom fi acolo la 9:30 pentru a discuta cu toţi cei care vor o Românie normală, apoi vom avea dezbaterile în Parlament şi sper la un vot favorabil. Sper ca mâine cei care susţin un guvern Ponta să aleagă între binele public şi egoismul de a rămane la putere. Rămâne de văzut ce vor vrea. Noi o să fim aproximativ 10.000 de oameni, dar înţeleg că vor veni şi din Bucureşti oameni interesaţi să susţină protestul noastru. Şi dacă vin 100 de oameni care protestează atunci să fie luaţi în seamă.

Am văzut declaraţiile lui Robert Cazanciuc despre cât de firească e o guvernare cu un premier trimis în judecată şi cu un alt lider de partid condamnat de prima instanţă. Mai bine să plece dânsul acasă şi să lase pe cineva care e în această situaţie pentru că se pare că singurul criteriu în PSD pentru a fi numit în funcţie e să fie anchetat de jurstiţie. E jenant ca un mininistru de Justiţie să aibă o astfel de poziţie. Aştept scuze din partea dânsului. Toţi parlamentarii vor fi alături de noi, până la ora 10:00 când vom intra în Parlament pentru moţiune. Vor fi lideri ai PNL din toată ţara. Vor fi discursuri, luări de cuvânt, va fi o moţiune de cenzură făcută în stradă", a precizat Alina Gorghiu, citată de b1.ro.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat că politica la vârf înr-un stat are regulile ei, iar una dintre ele este aceea că niciodată nu pui interesele persoanale deasupra celor ale ţării.

"Nu ştiu să se fi întâmplat undeva în lume ca un premier să fie într-o astfel de situaţie şi să nu-şi fi dat demisia. Avem un premier trimis în judecată care se încăpăţânează să rămână premier. Noi ne-am făcut datoria. Mâine se vor despărţi apele: cine îl vrea pe Ponta şi cine vrea o România normală", a punctat Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor