Liberalii, supăraţi pe Ponta că foloseşte funcţia de premier pentru a-şi face campanie

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Liberalii nu sunt prea încântaţi că premierul Victor Ponta uzează de poziţia în care se află pentru a câştiga puncte electorale. PNL, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Alina Gorghiu, i-a solicitat luni premierului, în cadrul unui comunicat de presă, să prezinte public bugetul pe 2015, înainte de alegeri, pentru a demonstra că majorările pe care le promite nu sunt minciuni electorale.

"Prezidenţiabilul PSD se foloseşte de funcţia de premier pentru a promite indexări de pensii şi creşteri de indemnizaţii sau salarii pentru diferite categorii sociale. Ipocrizia primului-ministru se reflectă în faptul că anunţă majorări, pentru a fi el cel care primeşte beneficiile electorale, deşi bugetul pe anul 2015, din care vor fi suportate măsurile, va fi întocmit abia după alegerile prezidenţiale", se precizează în comunicatul PNL.

Liberalii susţin că, dacă vrea să fie credibil atunci când promite majorări, premierul Ponta ar trebui să prezinte public proiectul de buget pentru anul 2015, pentru că numai aşa se poate observa dacă "angajamentele premierului sunt reale sau dacă ceea ce vor primi oamenii anul viitor li se va lua înapoi înzecit, prin taxe şi impozite noi".

În opinia liberalilor, premierul Ponta se foloseşte de funcţia pe care o are exclusiv în interese meschine, iar dacă politicile economice ale Guvernului său ar fi avut efecte atât de benefice pentru români, acesta nu ar fi avut niciun motiv pentru care să nu facă public proiectul de buget pentru anul 2015.

"Realitatea este însă că Guvernul PSD a băgat România în recesiune, investiţiile au scăzut, iar Victor Ponta nu face decât să încerce să cosmetizeze acest dezastru economic cu promisiuni pentru 2015, fără să spună clar care sunt costurile reale pentru a acoperi majorările anunţate", se adaugă în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne