Liberalii ies la atac: Victor Ponta a pus pe butuci IMM-urile

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.08.2015

Premierul Victor Ponta a pus pe butuci întreprinderile mici şi mijlocii, le-a obligat să investească, după care nu le-a mai alocat fondurile promise, acuză vineri liberalii, în cadrul unui comunicat de presă, la scurt timp după ce reprezentanţii IMM-urilor i-au adresat o scrisoare în acest sens primului ministru.

"Schema de ajutor de minimis pentru investiţiile realizate de Întreprinderile Mici şi Mijlocii a ajuns într-un impas major, din cauza dezinteresului manifestat în mod făţiş de Guvernul Ponta faţă de acest program. Deşi premierul Victor Ponta nu a pierdut nicio ocazie de a se lăuda la televizor şi de a prezenta această schemă de minimis ca pe una dintre "realizările" guvernării, lucrurile stau, cum ne-a obişnuit şi în alte situaţii, exact invers", a transmis PNL.

La mai bine de doi ani de la instituirea schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri, liberalii susţin că realitatea este că antreprenorii autohtoni care au avut încredere în Guvernul condus de Victor Ponta plătesc bani din propriile buzunare pentru a acoperi cheltuielile la care au fost obligaţi chiar de Guvern. În acest moment, reprezentanţii IMM-urilor nu mai ştiu ce se va întâmpla cu acest program din cauza faptului că la rectificarea bugetară din iulie - prezentată drept "pozitivă" de premierul Victor Ponta - nu a fost alocat niciun leu.

Mai mult, liberalii susţin că Guvernul a considerat necesar să mai taie, tot acum, şi 14 milioane de lei din Fondurile Naţionale pentru IMM-uri, prevăzute în Legea IMM-urilor, după ce, în construcţia bugetului pentru 2015, banii pentru acest ajutor nu au fost alocaţi.

"În aceste condiţii, Guvernul Ponta este direct responsabil de situaţia IMM-urilor cu contracte de finanţare semnate din 2014 şi care nu au fost finanţate nici acum, în condiţiile în care antreprenorii au fost obligaţi prin contract să înceapă investiţiile, iar unele firme au contractat credite bancare pentru a le realiza", se precizează în comunicatul citat.

Liberalii se întreabă unde este responsabilitatea Guvernului şi a premierului Victor Ponta în condiţiile în care a obligat IMM-urile să facă cheltuieli, iar apoi nu a mai făcut alocările necesare, în ciuda faptului că promisese chiar fonduri suplimentare.

"Victor Ponta trebuie să dea acum explicaţii celor 600 de firme pe care le-a pus în această situaţie, dar şi pentru că a oprit, prin incompetenţă, crearea a peste 3.000 de locuri de muncă. Prin atitudinea sa, Guvernul Ponta, deşi se bate cu pumnul în piept că are excedent bugetar, blochează atât investiţiile, cât şi crearea de noi locuri de muncă prin nefinanţarea acestor contracte", au concluzionat liberalii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor