Liberalii îl vor ataca în justiţie pe Ivan Ceban pentru a respecta legislaţia lingvistică a Republicii Moldova

Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (facebook.com / Dorin Chirtoacă)

Partidul Liberal a anunţat că îl va acţiona în judecată pe noul primar al municipiului Chişinău, socialistul Ivan Ceban, în vederea obligării acestuia să respecte legislaţia lingvistică a Republicii Moldova, în contextul în care Ceban a declarat în nenumărate rânduri că vorbeşte limba moldovenească.

Mai mult decât atât, PL condamnă declaraţia iresponsabilă a lui Ceban, care ar fi ilegală, având în vedere Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, precum şi Hotărârea Curţii Constituţionale din 5 decembrie 2013, potrivit cărora limba de stat a Republicii Moldova este româna.

„Ivan Ceban, la fel ca oricare funcţionar şi demnitar de stat, este obligat să respecte statutul limbii române, limba oficială a Republicii Moldova, precum şi statutul limbilor vorbite de minorităţi. Acasă poate vorbi orice, în calitatea sa publică este obligat să vorbească limba română, este obligat să nu o insulte şi să nu o poreclească. Există numai graiul moldovenesc al limbii române, lucru care ar fi trebuit să fie ştiut demult.

Cu titlu de informare, menţionăm că atunci când începi să lupţi din prima clipă cu fantomele trecutului, nu mai ai timp să construieşti viitorul, iar dacă mai lupţi cu adevărul istoric, te faci de râs şi în prezent. Sărbătoarea naţională 'Limba Noastră cea Română', aşa va rămâne, indiferent de fricile şi frustrările unor necărturari, reprezentanţi ai unei minorităţi electorale şi ai rămăşiţelor mafiei oligarhice”, se arată într-un comunicat al Partidului Liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe