Liberalii cer mărirea salariului minim corelat cu diminuarea taxelor pe muncă

Liberalii au cerut Guvernului ca mărirea salariului minim pe economie să fie corelată cu diminuarea taxelor pe muncă, a anunţat, duminică, Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

"Am solicitat şi am rugat membrii Guvernului să se gândească în paralel cu mărirea acestui salariu minim pe economie la posibilitatea reducerii taxelor pe muncă. (...) A fost solicitarea noastră la negocierea pe Codul fiscal. (...) Aşteptăm acum să vedem dacă Guvernul va veni în întâmpinarea acestei propuneri", a afirmat Gorghiu, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, liderul PNL a mai adăugat că speră că majorarea salariului minim să aibă loc în 2016, precizând că este decizia Guvernului dacă va intra în vigoare din ianuarie sau din vara anului viitor.

Reamintim că la scurtă vreme de la investitură, noul ministru de Finanţe, Anca Dragu, a anunţat că salariul minim pe economie nu va fi majorat de la începutul lui 2016, aşa cum era preconizat.

"Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat Anca Dragu.

Anunţul ministrului a stârnit numeroase critici iar PSD a cerut insistent ca salariul să fie crescut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne