Liberalii acuză: Autostrada Moldova-Transilvania, o altă minciună marca PSD

Doi lideri PSD din Moldova au recunoscut soarta proiectului autostrăzii Moldova-Transilvania pecetluită de Guvernul Ponta, susţine co-preşedinte TNL, Costel Alexe.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Un preşedinte de Consiliu Judeţean şi un primar interimar al celui mai mare municipiu din Moldova au spus, în această săptămână, care este viziunea PSD asupra unui important proiect al regiunii: autostrada Moldova-Transilvania, proiectul care să lege Moldova de Europa, se arată într-un comunicat de presă remis de liberali.

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, a declarat joi că "asta e o mare prostie începută din 2006 (...). De atunci eu am spus că bat câmpii cu autostrada Iaşi-Târgu Mureş".

De asemenea, săptămâna trecută, primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, a afirmat că "autostrada Moldova-Transilvania este o utopie" şi că din acest motiv nu susţine proiectul.

"Cele două declaraţii sunt de o gravitate absolută şi ele arată un plan al PSD pentru Moldova, acela de a nu construi nicio autostradă, pentru ca aceasta ar însemna depesedizarea regiunii. Minciuna pe care a practicat-o PSD în toţi aceşti ani iese la iveală. Adevărul este unul singur şi el poate fi confirmat cel mai bine de modul în care acest proiect vital pentru regiune a fost gestionat de Guvernul Ponta, în ultimii trei ani şi jumătate.

Schimbarea repetată a surselor de finanţare, a rutelor, a studiilor de fezabilitate, culminând totul cu aceste declaraţii şi cu blocarea proiectului din motive de mediu. Tertipuri neruşinate pentru ca Moldova să nu aibă o legătură rutieră directă cu Europa şi pentru ca Moldova să nu poată atrage investiţiile pe care Transilvania şi centrul ţării le au", a declarat Costel Alexe.

Liberalul îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să se pronunţe asupra declaraţiilor celor doi. "Există două opţiuni. Fie să le confirme dacă are respect pentru adevăr şi curaj, fie să le respingă, dar atunci va trebui să îi suspende din funcţiile politice pe cei doi pesedişti pentru modul aberant în care înţeleg să-şi reprezinte comunităţile."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne