Legea graţierii. Dragnea: Dacă nu mai am autoritate în partid o să plec şi o să mă apuc de pescuit profesionist

Cea mai bună variantă este ca proiectul de lege privind graţierea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, susţine liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Legea Graţierii ar trebui să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, asta este cea mai bună variantă, a declarat luni, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la scurt timp după ce proiectul de lege privind graţierea a primit un raport favorabil, cu amendamente, în Comisia Juridică din Senat.

"Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10:30, vom avea un Comitet Executiv Naţional, unde vom discuta şi subiectul ăsta, dar şi alte subiecte", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a precizat că raportul Comisiei juridice a Senatului se poate întoarce în acest for.

"Nu numai eu, majoritatea suntem nemulţumiţi de ce s-a întâmplat acolo. (...) Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente [privind graţierea corupţilor - n.r.] să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în CExN, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era o informaţie corectă", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, şeful PSD nu a negat faptul că vor fi şi sancţiuni în Comitetul Executiv Naţional.

Întrebat dacă va căuta jurişti mai buni în PSD, Dragnea a replicat: "Aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare şi de caracter".