Liviu Dragnea şi-a lansat candidatura la şefia PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a lansează duminică, la Alexandria, candidatura la şefia partidului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

UPDATE: Liviu Dragnea a anunţat duminică, oficial, la Alexandria, în cadrul Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman, că intră în cursa pentru şefia PSD, în pofida faptului că unii vorbesc despre procesul său la Înalta Curte, relatează stiripesurse.ro.

Dragnea a fost, reamintim, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului din 2012. Apelul fiind pe rolul Înaltei Curţi şi, teoretic, poate avea orice rezultat, inclusiv o pedeapsă cu executare.

"Nu a fost uşor de luat această decizie din mai multe motive, unul din ele (procesul de la ICCJ, n.red) îl ştiţi foarte bune, unii spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine, îmi asum acest risc pentru că e nevoie ca PSD să devină ce-şi doresc mulţi români, un factor de stabilitate pentru România şi un factor de progres. PSD are obligaţia să realizeze o clarificare doctrinară, eu nu voi mai accepta să existe confuzie între membrii de partid, vreau ca PSD să fie un partid de stânga modernă, stânga curată, stânga nouă, un partid al progresului şi un partid al dezvoltării. PSD va fructifica această şansă", a declarat Liviu Dragnea, condamnat la un an de

***

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, îşi lansează duminică, la Alexandria, candidatura la şefia partidului, relatează Mediafax.

Liviu Dragnea va participa la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman, organizaţie din care face parte, urmând să îşi anunţe oficial intrarea în cursa pentru şefia PSD, în cadrul şedinţei.

Susţinut de 26 de filiale, Liviu Dragnea are, momentan, un singur contracandidat rămas în cursa pentru şefia partidului, pe fostul ofiţer SRI, actual senator, Daniel Savu. Ceilalţi doi contracandidaţi ai săi, Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae şi-au retras candidaturile.

De altfel, şi preşedintele interimar al PSD a declarat, joi, că singurul candidat "serios" până în acest moment este Daniel Savu, care a făcut eforturi pentru a primi sprijinul filialelor. "Eu am văzut un singur coleg care şi-a luat în serios anunţul de candidatură, domnul Daniel Savu, şi chiar îl apreciez, care a trimis mail-uri sau scrisori la toate organizaţiile judeţene, spunându-le că vrea să candideze şi intrebandu-i dacă îi acordă susţinere", a spus Dragnea.

Alegerile pentru şefia PSD vor avea loc la Congresul partidului, programat să se desfăşoare pe 18 octombrie. Paradoxal este că postul de preşedinte al PSD a rămas vacant în urma retragerii lui Victor Ponta, pus sub urmărire penală. După toate probabilităţile, locul i-l va lua Liviu Dragnea, condamnat la închisoare, ce-i drept cu suspendare, în dosarul fraudării Referendumului din 2012.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Apelul în acest dosar se judecă la ÎCCJ.