Lech Wałęsa, omul care a învins comunismul în Polonia, îndeamnă la activitate civică, dezbateri şi proteste

Lech Wałęsa
Lech Wałęsa (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Lech Wałęsa, unul dintre personajele emblematice ale mişcării sindicale muncitoreşti Solidarnosc, a adresat câteva cuvinte în Senat, astăzi, cu prilejul la conferinţei internaţionale dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la căderea comunismului.

Uniunea dintre intelectualii polonezi şi muncitorii de la şantierele navale din Gdansk a generat, pe fondul resentimentului faţă de URSS, care susţinea regimul nepopular comunist din Polonia, au declanşat greve şi mişcări de stradă la începutul anilor '80, care în final au dus la căderea regimului comunist al generalului Jaruzelski.

Fostul lider anticomunist de sindicat a subliniat că pentru crearea unei noi lumi este nevoie de eliminarea discrepanţelor dintre state.

"Avem nevoie de dezbatere, avem nevoie de emoţii, greve şi proteste pentru a putea găsi soluţia potrivită. Trebuie să alegem oamenii potriviţi. Apoi se va spune despre generaţia noastră şi că a început să construiască o lume mai bună, iar eu voi fi aici pentru a ajuta a la continuarea construcţiei unei noi lumi atâta timp cât trăiesc", a arătat fostul lider anti-comunist polonez.

Walesa a subliniat că niciodată lucrurile nu au depins de fiecare cetăţean în parte, aşa cum depind acum. Fostul preşedinte a arătat că oamenii au posibilitatea de a se bucura cu adevărat de pace, prosperitate şi progres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne