Le Pen: susţinerea lui Assad reprezintă opţiunea “răului cel mai mic” în Siria

Candidatul extremei drepte la prezidenţialele din Franţa vorbeşte tot mai mult limba Rusiei
Marine Le Pen, lidera fostului Front Naţional francez (actualmente Partidul Raliul Naţional)
Marine Le Pen, lidera fostului Front Naţional francez (actualmente Partidul Raliul Naţional) (Captură Foto)

Candidata de extremă-dreapta la prezidenţiale, Marine Le Pen, susţine că a-i permite preşedintelui sirian Bashar al-Assad să rămână la putere ar putea fi “răul cel mai mic” pentru a înceta războiul civil sirian, care a rezultat în venirea unui flux mare de migranţi în Europa.

Candidatul în fruntea alegerilor din 23 aprilie din Franţa, susţinea în timpul unei vizite în Lebanon pe 20 februarie, că a insista pentru înlăturarea lui Assad nu ar mai fi “realistă”, având în vedere cele mai recente lupte pe care le-a câştigat cu sprijinul Rusiei.

Actualul guvern al Franţei se numără printre cei mai puternici oponenţi ai lui Assad, insistând că acesta trebuie să plece indiferent de înţelegerea rezultată în urma negocierilor de pace ONU, care vor fi reluate pe 23 februarie.

Le Pen i s-a adresat premierului libanez Saad Hariri că “nu există altă soluţie viabilă şi realizabilă” cu privire la războiului civil sirian, dincolo de a alege între Assad şi grupul extremist Statul Islamic, care conform susţinerilor acesteia, trebuie “eradicat”.

“Din moment ce nu putem lăsa Statul Islamic să preia puterea, nu există alternativă pentru Assad”, afirma aceasta. “Opţiunea răului cel mai mic este politic realistă. Se pare că… Assad este în mod evident în prezent soluţia cea mai liniştitoare pentru Franţa”.

Le pen susţine că tolerarea lui Assad ar putea fi de asemenea cea mai bună soluţie pentru a proteja minoritatea creştinilor şi de a-i ajuta să rămână în Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe