Le Pen critică UE pentru că vrea să liberalizeze în totalitate piaţa muncii pentru români

Lidera Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen (MARTIN BUREAU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Marine Le Pen, candidata extremei-drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, a criticat propunerea Comisiei Europene de a fixa salarii minime diferenţiate pe sectoare profesionale şi de a liberaliza în totalitate piaţa muncii în Uniunea Europeană pentru români şi bulgari.

"Ce înseamnă salariul minim diferenţiat, înseamnă că unele ramuri de activitate vor avea un salariu minim de 600 de euro, altele de 500 de euro. Sunt aceleaşi remedii ultraliberale ce ne-au fost propuse deja în urmă cu 20 de ani", a subliniat ea, avertizând că măsurile sunt sortite eşecului.

"Vor să liberalizeze în totalitate piaţa muncii în Uniunea Europeană, autorizând astfel românii, bulgarii să vină şi să concureze cu muncitorii noştri", a adăugat ea.

"Este Bolkestein de 1.000 de ori", a avertizat candidata Frontului Naţional, făcând referire la o directivă a Comisiei Europene din 2006, ce propunea liberalizarea tuturor serviciilor publice şi ce a generat o polemică aprinsă.

Le Pen a avertizat că astfel va dispărea sistemul francez de protecţie socială.

În aceste condiţii, ea s-a prezentat ca "suflul schimbării radicale", ca "votul util", pentru că este "singura care vrea să schimbe lucrurile".

"Toţi ceilalţi sunt reprezentanţi ai eşecului", a adăugat lidera FN.

Creditată cu 15% din intenţiile de vot înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, de duminică, este puţin probabil ca ea să ofere o surpriză şi să se califice mai departe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor