Lăzăroiu: Medicii ar putea reprezenta avangarda unei rebeliuni lărgite a tuturor bugetarilor

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Revolta medicilor ar putea reprezenta doar avangarda unei rebeliuni lărgite a tuturor bugetarilor, însă, în cazul în care revendicările lor se vor limita doar la creşterea salariilor, ei vor deveni simplă carne de tun pentru ofensiva populistă a unui Guvern pe picior de plecare, scrie fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu într-o analiză publicată pe evz.ro.

„O decizie a ÎCCJ privind statutul de funcţionar public al medicilor şi interdicţia acestora de a primi orice fel de "atenţii" din partea pacienţilor, a inflamat spiritele în breasla slujitorilor lui Hipocrat. Să nu ne amăgim însă. Nu e vorba aici de doctori arestaţi sau condamnaţi, ci de reforma sistemului sanitar, atât de mult întârziată, care face să sufere, deopotrivă, nu doar medicii, umiliţi profesional de salariile derizorii şi lipsa tehnologiilor medicale de ultimă generaţie, dar şi pacienţii internaţi în condiţii insalubre şi, nevoiţi, de multe ori, să scoată, din puţinul pe care îl au, bani negri pentru a recompensa serviciile medicale”, a precizat Lăzăroiu.

Din perspectiva fostului consilier prezidenţial, nu este în discuţie doar subfinanţarea, cum ar putea indica plăţile informale, devenite a doua natură a sistemului medical, ci şi ineficienta alocare a resurselor, la care sunt abonaţi, desigur, clienţi politici, furnizori privilegiaţi şi mari companii de medicamente.

„A spune "măriţi salariile medicilor, ca să nu mai ia şpagă!" simplifică nepermis peisajul sanitar, mult mai sumbru şi mai complicat, din România. În orice caz, medicii ar putea reprezenta doar avangarda unei rebeliuni lărgite a tuturor bugetarilor. Dacă însă revendicările lor se vor reduce doar la creşterea lefurilor, atunci ei vor deveni simplă carne de tun pentru ofensiva populistă a unui Guvern pe picior de plecare”, a mai afirmat Lăzăroiu.

Recomandăm şi Medicii ameninţă că intră în grevă generală. Nicolae Bănicioiu promite soluţii

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne