Lăzăroiu: Într-o singură noapte de neuitat, Dragnea, Grindeanu şi Iordache au dat o gaură de 22% în PSD

"Peripeţiile" cu ordonanţa de urgenţă nr. 13, care mutilează Codurile penale, i-au adus PSD-ului cea mai abruptă cădere înregistrată de vreun partid într-o perioadă atât de scurtă, de când se fac sondaje în România.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Într-o singură noapte "de neuitat", liderul PSD Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, au provocat cea mai abruptă cădere în sondaje a unui partid într-o perioadă atât de scurtă, a remarcat fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Imediat după alegeri, partidul care ajunge la guvernare beneficiază de un "bonus" de încredere. Astfel, PSD, deşi a obţinut 45% la urne, avea 61% într-un sondaj prezentat de Antena3 pe data de 23 ianuarie 2017. Un nou sondaj, realizat după peripeţiile cu ordonanţa 13, ne arată PSD la 39%. Aşadar, a pierdut 22 de puncte procentuale în 2 săptămâni.

Dacă memoria nu-mi joacă feste, e cea mai abruptă cădere a unui partid într-o perioadă atât de scurtă, de când se fac sondaje în România. Altfel zis, Dragnea, Grindeanu şi Iordache le-au păpat bonusul şi încă ceva pe deasupra într-o singură noapte de neuitat", a scris Lăzăroiu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a ţinut să menţioneze că al doilea sondaj a fost făcut de "prietenul lui Dragnea", deci e posibil să fie chiar mai jos de 39%. "Dar chiar şi aşa e o performanţă unică", a adăugat Lăzăroiu.

Întrebat când e mai bine să iei decizii nepopulare şi să pierzi, "la începutul sau la sfârşitul mandatului, sau constant", fostul consilier prezidenţial a replicat: "La început. Dar nici chiar aşa, problema e că guvernarea erodează oricum. Dar una e să începi erodarea de la 61% şi alta-i de la 39%".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne