Lăzăroiu: Dacă Ponta pune taxe speciale ca să-i pedepsească pe comercianţi tot noi le plătim, cred că v-aţi prins, nu?

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Fostul consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a criticat atitudinea premierului Victor Ponta care i-a ameninţat pe comercianţii din România că, dacă nu scad preţurile la raft după diminuarea TVA, le va aplica taxe speciale foarte mari.

"Premierul Ponta ameninţă că va impune comercianţilor taxe speciale dacă preţurile la alimente nu scad după reducerea TVA de la 24 la 9%". Când citeşti titluri de astea primul gând e: "oare unde o fi paşaportul?". Al doilea gând e "Doamne, cu ce a greşit ţara asta?". Al treilea gând e ceva mai relaxat. Recapitulezi povestea:

1. Guvernul decide să scadă TVA în speranţa că vor scădea preţurile 2. Comercianţii măresc preţurile anticipat ca să-i arate fraierului că n-a sperat degeaba 3. Acelaşi Guvern ameninţă cu taxe speciale. Şi parcă sună amuzant, nu? Pe urmă te aştepţi să iasă partidele de "dreapta" (vorba vine) să ţipe că Guvernul nu stabileşte preţurile. Dar nu iese nimeni. O ţară părăsită. Dacă Ponta pune taxe speciale ca să-i pedepsească pe comercianţi tot noi le plătim în preţuri cred că v-aţi prins, nu?", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

În ultimii doi ani România a avut grave derapaje de la democraţie şi stat de drept, a opinat fostul ministru al Muncii, adăugând că, în opinia lui, anul ăsta se anunţă anul derapajelor de la economia de piaţă.

"Guvernul intră cu cizmele în mediul de afaceri sub pretexte diverse legate de taxare. Marile corporaţii se apără cu armate de avocaţi. IMM-urile sunt ale nimănui. Dacă democraţia şi justiţia au fost apărate de ONG-uri şi presă, economia de piaţă e la discreţia moştenitorilor PCR. Când va creşte şomajul să vezi atunci tânguiala la rumâni şi demagogie la politruci" a mai afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook