Lavrov: „Isteria militară” privind Coreea de Nord ar putea duce la dezastru

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că „isteria militară” legată de programul nord-coreean de arme nucleare ar putea duce la un „dezastru”.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Getty Images)

Luând cuvântul joi, în cadrul Adunării Generale a ONU, Lavrov a declarat delegaţilor că Rusia condamnă „cu fermitate” recentele teste nucleare şi rachete ale Coreei de Nord, dar a adăugat că „isteria militară nu este doar un impas, ci şi un dezastru”.

Comentariile lui Lavrov au fost făcute după ce preşedintele american Donald Trump anunţase, anterior în aceeaşi zi, un ordin executiv care va extinde sancţiunile împotriva Coreei de Nord, vizând persoane fizice şi companii care au relaţii comerciale cu Phenianul.

De asemenea, Rusia a condamnat sancţiunile unilaterale ale SUA împotriva Iranului, precizând că mişcarea va submina răspunsul colectiv la adresa Teheranului.

Lavrov a mai cerut Europei şi Statelor Unite să lucreze împreună cu Rusia asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU pe tema desfăşurării trupelor de menţinere a păcii în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Conflictul din Donbas, între forţele guvernamentale ale Kievului şi separatiştii susţinuţi de Rusia, a provocat moartea a peste 10.000 de persoane de la izbucnirea sa în aprilie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe