Lavrov acuză SUA de „obsesie rusofobă” după impunerea de noi sancţiuni

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a denunţat noile sancţiuni anunţate marţi de SUA împotriva a 38 de persoane şi organizaţii implicate în criza din estul Ucrainei.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Andrew Harnik/AFP/Getty Images)

„În niciun fel [noile sancţiuni] nu ajută la îmbunătăţirea atmosferei. Sancţiunile au fost impuse, din nou, fără niciun motiv clar”, a declarat Serghei Lavrov după o întâlnire cu omologul său francez la Moscova.

„Nu pot să exprim decât regrete în privinţa unei astfel de obsesii rusofobe din partea colegilor noştri americani”, a adăugat el.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat noile sancţiuni în aceeaşi zi în care liderul american s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko la Casa Albă. A fost prima întâlnire dintre cei doi şefi de stat.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a declarat că noile sancţiuni urmăresc să „menţină presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să depună eforturi în vederea găsirii unei soluţii diplomatice [în Ucraina]”.

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, a afirmat într-un interviu cu agenţia de ştiri Interfax că sancţiunile vor genera consecinţe negative.

„Sancţiunile care au fost aplicate, aparent în interesul soluţionării situaţiei din sud-estul Ucrainei, sunt în avantajul forţelor din Kiev, care nu sunt deloc interesate de vreo înţelegere”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe