La Moscova au loc proteste împotriva intervenţiei militare ruse în Ucraina

Participanţii la mitingul organizat la Moscova, pe 10 martie 2014, împotriva intervenţiei militare ruse în Ucraina.
Participanţii la mitingul organizat la Moscova, pe 10 martie 2014, împotriva intervenţiei militare ruse în Ucraina. (Sasha Mordovets / Getty Images)

Ieri, primăria Moscovei a sancţionat solicitarea venită din partea opoziţiei ruse în ceea ce priveşte organizarea în capitală a unui unei noi acţiuni anti-militare cu genericul ”Marş pentru pace”, relatează mass-media ruseşti citându-l pe şeful departamentului securităţii regionale a Moscovei, Alexei Mayorov.

Marşul, la care vor participa 50 de mii de oameni, este programat pentru după amiaza zilei de 15 martie. Acesta va începe din Piaţa Puşkin, va traversa Piaţa Turgheniev şi bulevardul Academician Saharov, după care protestatarii vor organiza un miting.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop exprimarea dezacordului faţă de „încălcarea suveranităţii Ucrainei de către autorităţile ruse şi invazia armată în Crimeea”.

Anterior, alte două marşuri similare au avut loc în capitala Federaţiei Ruse. Pe 2 martie, circa 27.000 de persoane au ieşit pe bulevardele moscovite pentru a susţine populaţia vorbitoare de limbă rusă din Ucraina şi Crimeea, iar pe 7 martie o acţiune asemănătoare a întrunit 65.000 de demonstranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe