Kremlinul susţine că a descoperit o reţea de sateliţi spion deasupra teritoriului său

(Captură Foto)

În cadrul unui film difuzat duminică, un oficial rus a susţinut că Moscova ar fi detectat o reţea de sateliţi spion deasupra teritoriului său – o reţea deghizată sub forma gunoiului spaţial.

Generalul-maior Oleg Maidanovici, comandantul apărării aerospaţiale ruseşti, a făcut aceste remarci în timpul unui film de 40 de minute produs de Forţele Speciale Spaţiale – şi difuzat pe canalul Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

“Foarte recent, specialiştii centrului pentru informaţii spaţiale au descoperit un grup nou-creat de sateliţi şi care au scopul de a recunoaşte echipamentele radio-tehnice de pe teritoriul rus”, a declarat Maidanovici. El a refuzat să spună cui ar aparţine sateliţii, susţinând doar că în prezent “nu e nevoie să se dezvăluie acest lucru”.

Filmul a fost difuzat cu ocazia comemorării zborului spaţial al cosmonautului Iuri Gagarin în 12 aprilie 1961.

Deşi tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au intensificat recent, cooperarea spaţială, incluzând pentru Staţia Spaţială Internaţională, a continuat să funcţioneze.

Naratorul filmului a descris sateliţii spion ca fiind închişi pentru o anumită perioadă de timp şi activaţi când este nevoie.

“Cineva ar putea spune că este vorba de sateliţi paşnici, dar există cazuri cunoscute când au fost create grupuri de sateliţi potenţial inamici împotriva sateliţilor noştri, deasupra teritoriului nostru... Există cazuri în care un satelit este conceput sub deghizarea gunoiului spaţial. Apoi este activat şi începe să funcţioneze la momentul potrivit.”

Maidanovici a declarat că descoperirea sateliţilor spioni a fost raportată conducerii de la Moscova pentru ca aceasta să ia decizii la nivel internaţional.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe