Kremlinul: În Rusia nu există oligarhi, sancţiunile occidentale jefuiesc "antreprenorii cinstiţi"

Vladimir Putin şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, 2017.
Vladimir Putin şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, 2017. (Maxim Shemetov / AFP / Getty Images)
Ana Ion
27.03.2022

Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că în Federaţia Rusă nu există oligarhi, iar sancţiunile occidentale îi jefuiesc pe "antreprenorii cinstiţi", relatează GlobalHappenings, care citează RBC din Rusia.

"Aceştia sunt antreprenori legali absolut cinstiţi. Au fost jefuiţi. Au fost jefuiţi în acelaşi mod în care, în Vestul Sălbatic, călătorii erau jefuiţi cu ajutorul Smith & Wesson (un producător de revolvere) - asta s-a întâmplat", a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a menţionat că "un oligarh este un om de afaceri care a căzut în mâinile autorităţilor, iar singurul oligarh care a căzut recent în mâinile autorităţilor este fostul preşedinte american Trump".

Dmitri Peskov a mai şocat cu declaraţii bizare. Într-un interviu acordat CNN, a făcut o gafă de proporţii, afirmând că războiul din Ucraina este necesar pentru a "distruge Rusia la graniţele noastre".

După ce prezentatorul, uimit, a întrebat ce a vrut să spună, purtătorul de cuvânt al lui Putin a precizat că a vorbit despre "anti-Rusia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor