Klemm critică dur politicienii care atacă multinaţionalele: S-ar putea să fie influenţa nocivă a Rusiei

Ambasadorul SUA a taxat dur retorica politicienilor care se lansează în diatribe contra multinaţionalelor cu scopul de a crea animozitate.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a lansat luni un atac deosebit de dur la adresa politicienilor şi ziariştilor care promovează naţionalismul economic, care se opun liberalismului şi care atacă multinaţionalele "prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime", relatează Hotnews.

O posibilă explicaţie a acestor atacuri ar putea fi influenţa nocivă a Rusiei, a opinat ambasadorul american.

"Cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupuse infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.

S-ar putea ca la mijloc să fie aripa marginală, xenofobă şi rasistă a extremei drepte. S-ar putea să fie influenţa nocivă a Rusiei. S-ar putea să fie cei care încearcă să divizeze comunităţile prin agitaţii de un naţionalism economic strident. Toţi caută să ne slăbească parteneriatele şi orientarea noastră transatlantică pentru propriile scopuri ostile", a declarat Klemm.

Declaraţiile ambasadorului american au fost făcute de Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului.

Reamintim că în repetate rânduri Liviu Dragnea a acuzat multinaţionalele şi pe Soros de implicare în protestele stârnite de OUG 13.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne