Klaus Iohannis nu răspunde la provocări

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Întrebat, sâmbătă, la Braşov, câte articole are Constituţia, Klaus Iohannis a eludat întrebarea, replicând că nu răspunde la astfel de provocări.

Prezidenţiabilul ACL a fost întrebat câte articole cuprinde Constituţia României, câte din acestea se referă la instituţia prezidenţială şi ce prevederi cuprinde primul dintre acestea. "Nu răspund la astfel de provocări. Eu sunt obişnuit să pun eu întrebările în calitatea mea de dascăl. Dacă aveţi întrebări politice cu mare plăcere", a replicat preşedintele PNL.

Potrivit Mediafax, liderul liberal a mai fost întrebat dacă se teme că primarii PNL sau PDL vor părăsi formaţiunile din partea cărora au fost aleşi. "Am mare încredere în primarii mei", a fost răspunsul acestuia.

Liga Aleşilor Locali ai ACL a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie în cadrul căreia îşi manifestă susţinerea la alegerile prezidenţiale pentru Iohannis, în timp ce condamnă controversată ordonanţă care permite traseismul politic, adoptată recent de Guvernul Ponta.

Primarii, şefii consiliilor judeţene şi consilierii PNL şi PDL reuniţi la Braşov au adoptat rezoluţia în unanimitate, declarându-şi "sprijinul hotărât şi necondiţionat faţă de candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din 2014 – Klaus Iohannis". Aleşii locali ai ACL susţin că Iohannis este capabil să ducă România pe drumul cel bun, "un drum al valenţelor occidentale şi al statului de drept."

Reuniunea aleşilor locali ACL a fost organizată la scurt timp după ce primarul Galaţiului a anunţat că părăseşte PNL în favoarea UNPR. Potrivit presei, şi edili din judeţe Iaşi, Botoşani, Gorj, Dâmboviţa, s-ar pregăti să migreze de la ACL spre alte partide mai "corespunzătoare cu idealurile lor", mişcarea având loc în prag de alegeri prezidenţiale, când sprijinul aleşilor locali este vital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne