Kerry şi Lavrov militează pentru soluţionarea paşnică a războiului civil din Siria

John Kerry şi Serghei Lavrov
John Kerry şi Serghei Lavrov (LARRY DOWNING / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
14.01.2014

Secretarul de stat american John Kerry şi şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov s-au pronunţat luni pentru încetarea conflictului în regiunile din Siria devastate de războiul civil, înaintea Conferinţei internaţionale pentru pace care va avea loc săptămâna viitoare la Geneva.

Lavrov, al cărui guvern îl susţine pe Assad, a declarat că Damascul ar putea permite accesul ajutoarelor umanitare în unele zone asediate. Acesta a citat în mod special suburbia Damasc de Est Ghouta, unde 160.000 de oameni au fost prinşi în conflict, conform Naţiunilor Unite.

"Aşteptăm măsuri similare din partea opoziţiei", a mai afirmat Lavrov.

"Am vorbit azi despre posibilitatea de a încuraja încetarea focului", a declarat Kerry la o conferinţă de presă după discuţiile purtate cu Lavrov şi trimisul ONU Lakhdar Brahimi în Paris.

Statele Unite înaintează o serie de măsuri de consolidare a încrederii în războiul civil din Siria, în care au murit peste 100.00 de persoane.

Kerry şi Lavrov au mai căzut de acord că soluţia în Siria, unde rebelii luptă de aproape trei ani împotriva regimului autoritar al preşedintelui Bashar al-Assad trebuie să fie paşnică, fără interferenţe militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor