Kelemen Hunor: UDMR va ieşi întărită din alegerile locale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. (www.kelemenhunor.ro)
Epoch Times România
11.06.2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a exprimat convingerea duminică seara după încheierea procesului electoral că Uniunea va ieşi întărită din alegerile locale şi va rămâne o forţă puternică pe scena politică.

"Deocamdată nu cunoaştem rezultatele alegerilor şi nici măcar rezultate parţiale pentru că în Secuime şi în oraşele unde noi suntem puternici nu s-au făcut exit-poll-uri, dar sunt convins că nu vom avea, în 2012, mai puţini primari şi consilieri locali şi judeţeni decât avem acum", a declarat Kelemen Hunor la Cluj la Prezidiul Executiv al UDMR, potrivit unui comunicat.

În opinia liderului Uniunii, competiţia dintre celelalte două partide maghiare şi UDMR "nu a ajutat cu nimic la mobilizarea electoratului, mai ales în zonele interetnice, ba mai mult a împiedicat mobilizarea".

Potrivit lui Kelemen Hunor, concurenţa cu UDMR a celorlalte două partide dăunează comunităţii maghiare, iar rezultatele alegerilor locale vor demonstra că de fapt cele două formaţiuni gândesc "strict în folosul lor" fără a da dovadă de responsabilitate.

"Mâine dimineaţă vom face o analiză serioasă, după aflarea rezultatelor alegerilor, şi vom desprinde concluziile", a adăugat preşedintele UDMR, potrivit sursei citate.

Kelemen Hunor a mulţumit electoratului maghiar care s-a dus la vot în număr mai mare decât în 2008, dar totuşi în proporţie mai mică decât alegătorii români, le-a mulţumit celor care au votat listele UDMR şi candidaţii propuşi de Uniune, a mulţumit candidaţilor care au avut de înfruntat o competiţie dură, precum şi echipelor de campanie.

Preşedintele UDMR va susţine, luni, la Prezidiul Executiv din Cluj, o conferinţă de presă, după aflarea rezultatelor obţinute de Uniune în campania electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor