Maia Sandu i-a conferit lui Siegfried Mureşan „Ordinul de Onoare” al R. Moldova

Siegfried Mureşan ajută R. Moldova să construiască o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii săi, afirmă Maia Sandu.

Maia Sandu i-a conferit lui Siegfried Mureşan „Ordinul de Onoare”
Maia Sandu i-a conferit lui Siegfried Mureşan „Ordinul de Onoare” (presedinte.md)

Preşedintele Maia Sandu i-a conferit eurodeputatului român Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, „Ordinul de Onoare”, „în semn de apreciere pentru susţinerea obiectivului nostru de integrare europeană şi a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în Republica Moldova”.

„De mai mulţi ani, Siegfried Mureşan este un prieten de încredere şi un promotor al intereselor ţării noastre în instituţiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii noştri”, scrie şefa statului pe pagina sa de socializare.

Vreau ca cetăţenii Republicii Moldova să simtă cât mai multe beneficii concrete ale apropierii de Uniunea Europeană, a declarat după decernare eurodeputatul Mureşan, menţionând că a fost surprins şi foarte onorat de decizia preşedintei, Maia Sandu, de a-i conferi „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

În cadrul unei întrevederi, Maia Sandu a mulţumit eurodeputaţilor Siegfried Mureşan, Ramona Strugariu, Vlad Nistor şi Maria Grapini, aflaţi într-o vizită la Chişinău, pentru tot sprijinul acordat R. Moldova de instituţiile europene atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât şi ca răspuns la criza gazelor.

„Am vorbit despre priorităţile R. Moldova în relaţia cu UE şi le-am transmis că integrarea europeană rămâne o prioritate cheie pentru noi. Cetăţenii R. Moldova au dat un semnal puternic că vor să vadă acasă o democraţie europeană, iar noi vom continua reformele pentru a asigura acest lucru”, a subliniat şefa statului.

Membrii delegaţiei UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană efectuează o vizită de lucru la Chişinău. Pe parcursul zilei de miercuri au avut loc întrevederi cu vicepreşedintele Parlamentului moldovean, Mihail Popşoi, şi cu reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare.

Vizita are loc în contextul organizării reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte ce ţin de ultimele evoluţii politice din ţară, precum şi alte chestiuni de pe agenda de asociere.