Kadîrov l-a numit pe fiul său de 16 ani administrator la Universitatea Forţelor Speciale

Ramzan Kadîrov, şeful Republicii Cecene (dr) şi fiul său în vârstă de 15 ani (în 2023), Adam Kadîrov
Ramzan Kadîrov, şeful Republicii Cecene (dr) şi fiul său în vârstă de 15 ani (în 2023), Adam Kadîrov (Youtube - screenshot)
Redacţia
29.04.2024

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat că l-a numit pe fiul său adolescent, care a fost filmat în timp ce bătea un prizonier aflat în arest anul trecut, administrator al Universităţii Forţelor Speciale din Rusia, transmite Reuters.

Adam Kadîrov, care a împlinit 16 ani în noiembrie, a fost numit anul trecut principala gardă de corp a tatălui său şi observator într-un nou batalion care face parte din forţele Ministerului rus al Apărării.

"El cunoaşte îndeaproape activităţile faimoasei universităţi, aşa că sunt convins că va face faţă perfect responsabilităţilor care i-au fost atribuite", a scris Kadîrov, duminică, într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a adăugat că nominalizarea a venit în urma unei cereri a şefului universităţii, care se află în Gudermes, un oraş din Cecenia. Instituţia privată de învăţământ din Rusia asigură pregătirea profesională pentru unităţile speciale.

În septembrie, Kadîrov cel mic a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare de tatăl său lovind cu pumnii şi picioarele un prizonier acuzat că a ars Coranul. Deţinutul, Nikita Juravel, a fost condamnat între timp la trei ani şi jumătate de închisoare.

Kadîrov a declarat că este mândru de băiat pentru că şi-a apărat religia musulmană, dar incidentul cu bătaia a atras critici chiar şi din partea liniei dure pro-Kremlin.

Kadîrov se bucură de o largă libertate de manevră din partea lui Putin pentru a conduce Cecenia ca pe un fief personal, în schimbul asigurării stabilităţii regiunii, care a purtat două războaie separatiste cu Moscova după destrămarea Uniunii Sovietice.

Kadîrov conduce Cecenia - o republică federală a Rusiei - din 2007 şi a trimis mii de luptători în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, în februarie 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor