Justiţia, sperietoare pentru politicieni. "Toţi miniştrii sunt pe rând luaţi, anchetaţi, trimişi în judecată"

Proaspăt inculpat în dosarul Truică pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că în ţara noastră o funcţie în Guvern poate aduce probleme cu Justiţia.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

În România, o funcţie în Guvern poate aduce probleme cu Justiţia. Toate elitele politice sunt anchetate şi trimise în judecată, a afirmat, în cadrul unui interviu acordat Digi24, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"La toamnă când o să fie discuţiile după alegeri pentru formarea guvernului, unii o să îi împingă să se ducă miniştri şi eu o să le spun să nu se ducă pentru că uite ce o să păţească.

Întrebat dacă nu vrea să fie premier pentru că îi este teamă, copreşedintele ALDE a replicat:

"Am glumit. Dar suntem în faţa unei situaţii de nemaipomenit nu doar în Europa, în multe ţări din lume nu am pomenit aşa ceva. Toţi miniştrii sunt pe rând luaţi, anchetaţi, trimişi în judecată.

După ce am fost prim ministru şi am această funcţie de preşedinte al Senatului nu am ambiţii personale, am o ambiţie politică şi anume ca ALDE, singurul partid liberal în România, să fie reprezentat în Parlament mergând pe forţe proprii, candidând separat pentru a putea reuşi o reprezentare cât mai corectă a opţiunilor liberale."