Jurnal TV: Autorităţile de la Chişinău nu au încercat să-l caute pe Vladimir Plahotniuc în România

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (independent.md)

„Autorităţile de la Chişinău nici nu au încercat să-l caute pe Vladimir Plahotniuc în România”, transmite Jurnal TV cu referire la un răspuns oficial primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Se întâmplă în condiţiile, în care Igor Dodon acuza Bucureştiul că n-ar fi cooperant în procesul de capturare a fostului lider PDM.

„Persoana la care se face referire, în perioada menţionată, nu a făcut obiectul vreunei cereri de asistenţă de cooperare poliţienească internaţională între Biroul Naţional Interpol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi corespondenţii din R. Moldova”, este răspunsul la întrebarea dacă autorităţile de la Chişinău le-au adresat vreo solicitare în perioada august-septembrie 2020, pentru identificarea, localizarea şi extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din România în R. Moldova.

Sursa citată aminteşte că MAI de la Chişinău a informat, într-un comunicat publicat pe 30 septembrie, că a făcut nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către Statele Unite ale Americii, România şi Turcia, pentru a verifica unele informaţii recepţionate.

Mai mult, MAI menţiona că deţine de mai mult timp informaţii despre faptul că Vladimir Plahotniuc a părăsit Statele Unite şi a traversat frontiera cu Turcia şi România. Igor Dodon dădea asigurări atunci că el şi MAI au „comunicat foarte intens cu organele de drept din România despre locul aflării lui Plahotniuc”.