Artificii electorale. Deputat PAS: Ştirea cu arestarea averii lui Plahotniuc - un element din campania prezidenţială a lui Dodon

Decizia instanţei nu este definitivă atenţionează Litvinenco, menţionând că pentru aplicarea sechestrului pe averea lei Plahotniuc, mai sunt necesare o serie de proceduri internaţionale prin intermediul comisiilor rogatorii.
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

Fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a transmis prin intermediul avocatului său Lucian Rogac că eventualul sechestru care ar urma să fie pus pe proprietăţile sale din străinătate în valoare de peste 160 milioane de lei este un „artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări”.

Totodată, deputatul PAS Sergiu Litvinenco subliniază, în context, că Dodon îşi face campanie prin fake news-uri şi prin implicarea Procurorului General! „Cu mare tam-tam s-a anunţat luni despre sechestrarea proprietăţilor lui Plahotniuc peste hotare însă sechestrele au fost aplicate doar de Judecătoria sediului Ciocana, decizia fiind pasibilă de contestare (şi nu doar de Plahotniuc, ci şi de terţi, ”proprietari” în acte).

De asemenea, nimeni nu a informat că, pentru aplicarea sechestrului, mai trebuie să se parcurgă o serie de proceduri internaţionale prin intermediul comisiilor rogatorii adresate în aceste state. „Dacă materialul probatoriu pe care îl au procurorii va fi tot atât de ”serios” şi ”calitativ” ca şi cel care a stat la baza anunţării în căutare internaţională a lui Plahotniuc, rezultatul ar putea fi acelaşi. Adică se va refuza aplicarea sechestrului!”.

Mai mult, în opinia parlamentarului, comunicate de acest gen se fac de obicei după ce se aplică efectiv sechestrul asupra bunurilor, or, în caz contrar, îl ajuţi pe criminal să-şi ascundă bunurile infracţionale, de exemplu, prin vânzarea acestora.

Ştirea cu arestarea averii lui Plahotniuc nu este altceva decât un element din campania electorală a lui Igor Dodon, în care, din păcate, voluntar sau involuntar, a fost implicat chiar Procurorul General al ţării, a ţinut să concluzioneze Sergiu Litvinenco, precizând că de la Stoianoglo deja de 11 luni se aşteaptă rezultate nu comunicate.

Fugit în SUA în iunie 2019, imediat după ce Partidul Democrat pierduse puterea, Vlad Plahotniuc s-ar afla în prezent în Turcia. Ambasada americană la Chişinău a anunţat la începutul lunii octombrie că fostul lider PDM a părăsit voluntar SUA pe 28 august 2020. Plahotniuc este inculpat pentru spălare de bani, escrocherie, crearea şi conducerea unei organizaţii criminale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe