Jumate din China lovită de smog, 104 oraşe sunt grav poluate

Lu Chen
10.12.2013
smog

Administraţia meteorologică chineză a emis o alarmă portocalie de smog pe data de 8 decembrie, a treia zi consecutivă în care au fost alerte de poluare gravă a aerului. Portocaliu este a doua dintre cele mai grave alerte emise.

Informaţiile Ministerului pentru Protecţia Mediului arată că aerul din 104 oraşe şi 20 de provincii suferă de pe urma poluării grave, conform purtătorului de cuvânt a regimului, notează agenţia de ştiri Xinhua.

Aproape jumătate din China este acoperită de smog, însă regiunile sud sunt în condiţiile cele mai grave din cauza smogului. Toate cele 23 de staţii care monitorizează calitatea aerului din provincia Hunan au arătat un grad mare de poluare în după amiaza zilei de 8 decembrie.

Pe 7 decembrie, Shanghai şi Nanjing au emis o alertă roşie pentru smog, cel mai ridicat nivel de poluare. Unele oraşe din China binecunoscute pentru aerul curat au avut de asemenea alerte de poluare, precum oraşul Nanning din sudul Chinei. Poreclit ”oraşul verde”, Nanning a primit o avertizare de culoare portocalie din cauza smogului pe 6 decembrie.

Pe 8 decembrie mai multe autostrăzi naţionale au fost închise temporar din cauza smogului, printre care Beijing-Harbin, Beijing-Tianjin, Beijing-Shanghai, Beijing-Hong Kong şi autostrada de mare viteză Beijing-Măcău.

Traficul aerian a fost amânat în Shanghai, Jiangsu, Henan, Shandong şi în alte provincii.

Mai multe proiecte de construcţii sunt suspendate în centrul Chinei, oraşul Wuhan, iar şcolile sunt închise în Shanghai şi în alte oraşe conform Xinhua.

Poluarea aerului din China în 2013 este la cel mai grav nivel din ultimii 52 de ani, iar 13 provincii au înregistrat recorduri în privinţa nivelului de poluare a aerului în acest an, conform Ministerului de Protecţie a Mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor