Judecător recuzat după ce a susţinut că Breivik ar trebui condamnat la moarte

(photos.com)
Epoch Times România
17.04.2012

Judecătorul Thomas Indrebo a fost recuzat după ce a comentat pe Facebook că pedeapsa cu moartea ar fi cea mai potrivită pentru Anders Breivik, judecat la Oslo pentru uciderea a 77 de persoane, relatează Wall Street Journal.

Preşedintele prezidiului, Wenche Elizabeth Arntzen, a precizat că, prin această afirmaţie, Indrebo şi-a compromis imparţialitatea.

Arntzen a precizat că judecătorul a recunoscut că a făcut acel comentariu pe Facebook.

Dacă va fi găsit vinovat, norvegianul riscă o pedeapsă cu închisoarea de 21 de ani, perioadă care poate fi prelungită atât timp cât el va fi considerat un pericol pentru societate.

Procesul lui Anders Breivik, acuzat de uciderea a 77 de persoane, la 22 iulie 2011, a început luni la Oslo, în contextul temerilor că norvegianul se va folosi de audieri pentru a-şi promova ideologia anti-islamică.

Breivik a mărturisit că a plasat o bombă în Oslo care a provocat moartea a 8 persoane şi a apoi a împuşcat 69 de tineri care participau pe insula Utoya la o reuniune a tineretului laburist.

El insistă că a acţionat în autoapărare şi că a dorit să prevină epurarea etnică a norvegienilor şi invazia musulmană în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor