Joe Biden nu şi-a ţinut discursul Starea Naţiunii în faţa camerelor reunite şi nici nu a ţinut vreo conferinţă de presă

Joe Biden
Joe Biden (Bastiaan Slabbers/NurPhoto via Getty Images)

Încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru ca preşedintele Joe Biden să-şi ţină primul discurs în cadrul unei sesiuni comune a Congresului, a declarat duminică preşedintele Camerei, Nancy Pelosi (D-California).

Întrebată dacă a existat o actualizare a evenimentului, de când Congresul a adoptat pachetul de ajutor COVID-19 al lui Biden, Pelosi a declarat reporterilor de pe Capitol Hill că „vom vedea”.

Ea a răspuns negativ atunci când a fost întrebată dacă există deja o dată oficială.

Şeful de cabinet al lui Biden a declarat săptămâna trecută că discursul adresat sesiunii comune, uneori numit Starea Uniunii, va fi probabil programat „la scurt timp după ce” preşedintele va semna pachetul de ajutorare a economiei americane, una dintre cele mai lovite de pandemie.

Biden a semnat proiectul de lege privitor la ajutorarea economiei joi.

Joe Biden a spus iniţial că se va adresa Congresului în februarie, dar Casa Albă, prin purtătoarea de cuvânt, Jen Psaki, a afirmat ulterior că nu cunoaşte detalii atunci când a fost întrebată dacă există vreo actualizare a datei programate.

„Nu ştiu, dar nu a fost planificat niciodată în februarie şi nu avem o dată pentru o sesiune comună în acest moment”, a declarat ea reporterilor.

Întârzierea, coroborată cu faptul că Biden nu a ţinut o conferinţă de presă formală de când a depus jurământul în urmă cu peste două luni, generează întrebări referitoare la stilul său de guvernare - dar şi numeroase conspiraţii privitoare la o presupusă incapacitate a sa de a guverna.

„Joe Biden a continuat să arunce în spaţiul public teoria că vindecă naţiunea, dar nu a programat un discurs tradiţional într-o sesiune comună a Congresului pentru a explica cum vine treaba - şi nici o singură conferinţă de presă formală pentru a explica cum intenţionează să pună în aplicare această vindecare. Mă întreb de ce?", a scris într-o postare recentă pe Twitter Charlie Kirk, fondatorul şi preşedintele grupului conservator Turning Point SUA.

Biden s-a adresat pentru prima dată naţiunii pe 11 martie, dar nu a primit întrebări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe