Jocuri periculoase. Vlad Voiculescu: Agenţia Naţională de Transplant minte în continuare

România nu este membru cu drepturi depline al Eurotransplant, deşi acest lucru le-ar fi permis pacienţilor şi medicilor români să beneficieze de suportul tuturor centrelor de transplant din ţările înscrise în organizaţie, a atras atenţia tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) minte în continuare. Ne spune că a vorbit cu Eurotransplant, dar de fapt nu a vorbit, s-a pierdut mail-ul pe drum, sau poate s-a trimis ceva cu poştalionul, a remarcat joi, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"De ce nu suntem deja membri cu drepturi depline ai Eurotransplant, organizaţia din care fac parte ţări precum Germania, Austria, Belgia sau Olanda, deşi acest lucru le-ar fi permis pacienţilor şi medicilor români să beneficieze de suportul tuturor centrelor de transplant din aceste ţări şi de accesul în regim de urgenţă la organe pentru pacienţii români?", a declarat Vlad Voiculescu.

Răspunsul este foarte simplu, a continuat tehnocratul: orice intrare voluntară într-o organizaţie presupune respectarea unor reguli.

În cadrul Uniunii Europene, aceste reguli se numesc stat de drept, drepturi fundamentale, democraţie etc. În cazul Eurotransplant, aceste reguli se numesc liste de aşteptare, sistem obiectiv de alocare a organelor etc. Şi aşa cum împotriva UE se găseşte acum să vorbească un Tăriceanu, Eurotransplant a găsit adversari în anumiţi domni profesori şi în dr. Zota, auto-intitulatul coordonator naţional (funcţia nu a existat de fapt niciodată)", a precizat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine că problema celor doi menţionaţi mai sus este una simplă: dacă există reguli, nu mai sunt ei stăpâni pe tarla, regulile îi încurcă.

Mai multe despre regulile Eurotransplant găsiţi aici.

"Spre deosebire de Agenţia Naţională de Transplant, europenii au un site cu informaţii clare", a adăugat Vlad Voiculescu.