JO 2012: Ioan Suciu - Lucrurile au decurs conform graficului pentru gimnaşti la antrenamentul pe podium

Flavius Koczi. (PASCAL GUYOT / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
26.07.2012

Gimnaştii români au efectuat miercuri seara, între orele 22,00 şi 24,00, ora României, antrenamentul pe podium, ultima verificare în sala de concurs din North Greenwich Arena, dinaintea calificărilor programate pe 28 iulie, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso şi Cristian Băţagă au luat un ultim contact cu aparatele de concurs şi şi-au stabilit reperele pentru concursul de calificare de sâmbătă, care stabileşte cele 8 finaliste la echipe, finaliştii pe aparate şi la individual compus.

"Ca la orice antrenament de podium, băieţii trebuie să simtă aparatele, să se pregătească practic de ziua de concurs. Lucrurile au decurs în grafic, cu mici chestiuni ici-colo care mai sunt de retuşat, şi sperăm că sâmbătă vom prezenta ceva la nivelul aşteptărilor noastre, cât şi ale sportivilor", a declarat Ioan Suciu, antrenorul coordonator al lotului masculin.

Suciu s-a arătat mulţumit de evoluţia băieţilor, deşi Flavius Koczi, liderul echipei masculine, nu a fost în apele lui şi a întâmpinat dificultăţi la sol şi cal cu mânere. "Nu sunt deloc îngrijorat, pregătirea a decurs normal până acum, s-a întâmplat exact ce ne interesa, să simtă aparatele, şi lucrurile sunt ok". El a adăugat că băieţii nu se confruntă cu probleme medicale.

Deşi în linii mari, antrenorii Ioan Suciu, Ştefan Gal şi Vasile Vug au stabilit la ce aparate concurează fiecare gimnast, decizia finală se va lua cu o zi înainte de concursul de calificare: "Urmează să avem o discuţie în urma antrenamentului şi vom vedea exact care e formula cea mai bună la fiecare aparat, pentru o prestaţie la nivel înalt. Vineri vom da lista finală".

Suciu opinează că o calificare în finala de 8 la echipe este pasul esenţial pentru o evoluţie cât mai bună în următorul concurs.

"Băieţii îşi doresc foarte mult o evoluţie bună şi asta e cel mai important, zic eu. Îşi doresc foarte mult să intre în finala de 8, şi, de ce nu, să reediteze un bronz ca la Europene, dar trebuie avut în vedere anvergura competiţiei de aici, cu asiaticii care sunt aproape imbatabili, la fel ca şi SUA, care au demonstrat că sunt o putere în gimnastică. Dar cel mai important în prima fază a competiţiei este să prindem primele 8 echipe".

Flavius Koczi este singurul gimnast care are experienţa unei olimpiadei ceilalţi fiind debutanţi la o asemenea competiţie. "Nu cred că acest lucru e un handicap. Sigur, presiunea va fi pe măsură, dar ei sunt nişte gimnaşti competitivi, vor reuşi să strângă rândurile şi să facă un concurs bun", a adăugat antrenorul coordonator.

La JO 2008, România s-a clasat pe locul 7 în finala concursului masculin pe echipe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor