JO 2012 - Box: Katie Taylor va fi portdrapelul Irlandei la ceremonia de deschidere

(MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
25.07.2012

Pugilista Katie Taylor, una dintre favoritele la medalia de aur în turneul feminin de box, la cat. 60 kg, va purta steagul Irlandei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, vineri, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

Cvadruplă campioană mondială la categoria uşoară, Taylor este cea mai mare speranţă a ţării sale la cucerirea unei medalii de aur la JO 2012, la o categorie la care va evolua şi fosta campioană mondială Mihaela Lăcătuş.

Taylor (26 ani) este una dintre cele mai populare sportive irlandeze şi onoarea de a fi portdrapelul Irlandei este una meritată, după cum a precizat Tommy Murphy, preşedintele Asociaţiei Irlandeze de Box Amator.

"Este o mare onoare pentru boxul amator irlandez şi suntem încântaţi pentru faptul că ea a fost aleasă să poarte drapelul Irlandei la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Londra", a afirmat Taylor, după ce Consiliul Olimpic Irlandez a confirmat nominalizarea pugilistei.

"Katie Taylor este prima pugilistă care reprezintă această ţară la Olimpiadă şi este o alegere potrivită. Katie este o ambasadoare fantastică pentru sportul irlandez, iar palmaresul său internaţional vorbeşte de la sine", a mai spus Murphy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor