JO 2012: Armata britanică vrea ca 1.200 de militari pregătiţi să intervină în orice moment

Ministrul culturii, Jeremy Hunt. (Clive Rose / Getty Images)
Epoch Times România
20.07.2012

Ministerul Britanic al Apărării a cerut unui număr de 1.200 de militari să fie pregătiţi să intervină în orice moment pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Londra în caz de nevoie, se arată într-un comunicat.

Ministrul culturii, Jeremy Hunt, al cărui portofoliu cuprinde şi Jocurile Olimpice, a precizat că este vorba de "a fi pregătiţi pentru orice eventualitate".

"Am plasat în stand-by 1.200 de militari suplimentari, care vor fi mobilizaţi în 48 de ore în loc de şapte zile", a afirmat demnitarul.

Aceşti militari vor rămâne în garnizoana lor obişnuită, dar vor putea fi solicitaţi la nevoie în săptămânile care vor veni.

"Noi sperăm să nu fie necesar, dar este o măsură de precauţie", a adăugat Hunt.

Peste 40.000 de oameni vor fi mobilizaţi în total pentru JO de la Londra (27 iulie-12 august), în cadrul celui mai mare dispozitiv de securitate alcătuit pe timp de pace în Regatul Unit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor