Ruşinos: Campioane olimpice la canotaj, înşelate de statul român

Canotoarele de excepţie ale României, multiple campioane olimpice, se află într-o situaţie incredibilă şi scandaloasă. Ele au de primit şi acum, după atâţia ani, sume importante de bani pentru perfomanţele înregistrate la ediţia din 2008 a Jocurilor Olimpice.
Echipajul feminin al Romaniei de 8+l (onlinesport.ro)
Liviu Şerbănescu
19.07.2012

Canotoare de excepţie ale României, multiple campioane olimpice, se află într-o situaţie incredibilă şi scandaloasă. Ele au de primit şi acum, după atâţia ani, sume importante de bani pentru perfomanţele înregistrate la ediţia din 2008 a Jocurilor Olimpice.

Este şi motivul pentru care cclub de care aparţin cele două sportive, CS Dinamo, va suplimenta bonusurile pentru Londra 2012, după ce sponsorul Erbaşu SA a anunţat că va premia astfel medaliile olimpice pe care le vor aduce dinamoviştii: 10.000 de euro - aurul, 7.500 - argintul şi 5.000 de euro - bronzul.

Anunţul survine în condiţiile în care angajamentele de la ediţia trecută a JO n-au fost respectate şi, din 2008, Susanu, Andrunache şi alte fete de aur mai au de primit, în total, suma de 300.000 de euro, relevă evz.ro.

"De pe urma performanţelor de la Beijing mai am de luat 30.000 de euro. Îmi cam luasem gândul de la acei bani, dar acum văd că au reapărut speranţe că-i vom primi", a mărturisit sportiva Viorica Susanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor