Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra creează tensiuni interne

(MIGUEL MEDINA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
19.07.2012

Repetiţiile pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, care va costa 27 de milioane de lire sterline, sunt perturbate de disputele dintre regizorul Danny Boyle, cunoscut pentru filmul "Trainspotting", şi compania care transmite evenimentul sportiv, potrivit unei surse citate de The Guardian.

Boyle, care a câştigat un Oscar pentru filmul "Slumdog Millionaire", a contractat o echipă independentă pentru pregătirea ceremoniei, care va avea loc la 27 iulie şi care ar urma să aibă o audienţă globală de 4 miliarde de persoane.

Însă repetiţiile au fost perturbate de tensiunea dintre echipa sa şi Olympic Broadcasting Services (OBS), firma care va transmite mii de ore de evenimente sportive din locurile unde se desfăşoară Olimpiada.

Organizatorii au insistat că echipele "lucrează foarte bine împreună", însă sursa menţionată a precizat că relaţiile sunt atât de tensionate încât a fost creat un lanţ suplimentar de securitate în jurul rulotei lui Boyle pe Stadionul Olimpic.

"Danny nu poate aşeza camerele de filmat în poziţiile pe care le vrea", a spus o sursă din interior. "Nu a existat deloc cooperare. Este greu de descris atmosfera. Este jalnic. Timpul pentru repetiţii s-a redus în ultimele două-trei săptămâni. Repetiţiile au rămas în urmă", a adăugat sursa.

"Danny a vrut să aducă o echipă engleză deoarece nu voia cu echipă specializată în evenimente sportive care să filmeze ceremonia de deschidere", a adăugat sursa. "Voia să-i dea un aspect de "divertisment uşor", nu un aspect sportiv. În acest moment nu poate filma scenele pe care le vrea. Este împiedicat să realizeze marele spectacol pe care el crede că îl poate face. Nu filmează un eveniment sportiv. Este un creator şi încearcă să creeze ceva ca un spectacol, de aceea şi-a adus proprii oameni", a mai subliniat sursa.

Miercuri, organizatorii au fost nevoiţi să taie o secvenţă din spectacol, care va începe la ora 09.00 PM, pentru a garanta încheierea sa înainte de ora 12.30 AM pentru a le permite celor 80.000 de spectatori să revină acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor