Marea Britanie anchetează gafa privind securitatea Jocurilor Olimpice

Directorul executiv al G4S, compania de securitate globală care supraveghează Jocurile Olimpice din Marea Britanie, a declarat că nu ştia că firma sa nu va fi în măsură să asigure suficienţi poliţişti în timpul evenimentului sportiv.
Semnul pentru G4S "Centrul de Instruire şi Recrutare Londra 2012 ", în apropiere de site-ul Olympic Park pe 17 iulie 2012, în Londra, Anglia. (Oli Scarff / Getty Images)
Alex Johnston
19.07.2012

Directorul executiv al G4S, compania de securitate globală care supraveghează Jocurile Olimpice din Marea Britanie, a declarat că nu ştia că firma sa nu va fi în măsură să asigure suficienţi poliţişti în timpul evenimentului sportiv.

Vorbind cu ocazia unei anchete parlamentare, şeful executiv al companiei, Nick Buckles, a recunoscut că situaţia s-a transformat într-un "haos umilitor", reputaţia companiei sale fiind grav afectată, a raportat Sky News.

Buckles a recunoscut că firma sa, cel de-al doilea contractant din domeniul securităţii ca mărime din lume, nu a reuşit să asigure aproximativ 10.000 de gardieni, cum a promis iniţial, pentru a supraveghea jocurile. Până acum, G4S a furnizat 4.200 de gardieni, însă Buckles a declarat că un total de 7.000 de gardieni vor fi gata înainte de începerea evenimentului.

"În mod clar regretăm că am semnat contractul, dar acum trebuie face tot ce putem să-l respectăm", a declarat Buckles, referindu-se la clauzele contractului cu guvernul Regatului Unit, în valoare de 284 de milioane de lire sterline (peste 444 milioane de dolari).

Buckles a afirmat că principala problemă cu care se confruntă compania sa în acest moment este un deficit de personal. Dar el a reiterat: "Am reuşit să încheiem contractul şi am reuşit să ne descurcăm pe teren timp de doi ani. Ne aşteptăm să putem asigura în continuare un număr semnificativ de personal".

Keith Vaz, şeful anchetei parlamentare, a criticat G4S, numind compania "incompetentă, amatoare şi iresponsabilă", potrivit Daily Telegraph.

El a adăugat că este de asemenea "îngrijorat de faptul că [Buckles] nu poate fi 100 la sută sigur că fiecare persoană din G4S va fi disponibilă".

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor