"Jandarmeria şi Poliţia au devenit arme politice". Ploaie de amenzi la un protest post "Jandarmeriadă"

Micul grup de protestatari ieşiţi în stradă, sub Arcul de Triumf, pentru a transmite un mesaj Jandarmeriei şi Poliţiei Române, a fost potopit de amenzi.
Arcul de Triumf, protest împotriva Jandarmeriei, pentru abuzurile comise împotriva populaţiei civile din România în 10 august
Arcul de Triumf, protest împotriva Jandarmeriei, pentru abuzurile comise împotriva populaţiei civile din România în 10 august (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

La două săptămâni de la "Jandarmeriada" din 10 august, un grup de protestatari - printre care se regăsea Cristian Mihai Dide, cel mai amendat protestatar din Piaţa Victoriei - a organizat un protest în proximitatea Arcului de Triumf din Bucureşti. Aşa cum s-a "încetăţenit" deja obiceiul la protestele pro-Justiţie şi anti-PSD, participanţii s-au trezit rapid înconjuraţi de (numeroşi) jandarmi care i-au legitimat şi le-au dat o ploaie de amenzi.

La protest au luat parte câţiva (până în 10) demonstranţi care au primit amenzi de până la 2000 de lei, de la jandarmii generos trimişi la faţa locului pentru a păstra ordinea. În total, s-au dat 4 amenzi a câte 2000 de lei (una dintre ele unui tată venit alături de copilul său de câţiva ani) şi una de 1000 de lei. Nu este exclus să apară şi alte amenzi prin poştă...spune Dide, care precizează că atât el cât şi colegii săi de protest vor contesta amenzile în instanţă.

Amenda
Amenda (Epoch Times)

"Jandarmeria şi Poliţia au devenit arme politice. (...) Sunt folosite împotriva cetăţenilor. Nu au dreptul să mai treacă pe sub acest monument", a declarat pentru Epoch Times Cristian Mihai Dide.

“La 1 decembrie, arma asta care se cheamă Jandarmeria urmează să treacă pe aici sub Arcul de Triumf. Ce o să se întâmple aici – defilarea forţelor militare pe sub Arcul de Triumf - e un semn de recunoaştere a onoarei şi demnităţii hainei de militar – un om care îşi pune viaţa în slujba ţării sale şi este gata să-şi sacrifice viaţa pentru binele semenilor săi.

Ce au făcut Jandarmii ăştia în data de 10 august, când nu numai că nu şi-au pus viaţa în slujba cetăţenilor şi n-au riscat nimic pentru cetăţenii din ţara lor – ei au gazat şi au bătut femei şi copii şi bătrâni – dintre care un bătrân acum e mort. Pentru asta am venit ca să le transmit jandarmilor din Jandarmeria Română că ei nu mai au ce să mai caute pe aici pe sub Arcul de Triumf în condiţia în care ei au dezonorat haina militară şi condiţia de membru al Armatei”, a explicat la rândul său un protestatar, imediat ce şi-a luat o amendă de 1000 de lei, semnificaţia uriaşului banner de care ţinea.

Mai amintim că protestul de la Arcul de Triumf a avut loc în paralel cu un miting teoretic de susţinere a Jandarmeriei, organizat în spaţiul dintre Parchetul General şi SRI.

Comentând acel miting, Cristian Dide a fost tranşant: "Nu este un miting de susţinere a Jadarmeriei. Acolo este o acţiune organizată de Primăria Capitalei (...) împotriva Justiţiei şi împotriva preşedintelui Iohannis. Eu aia am auzit că se strigă acolo. Se striga despre procurori, se striga despre preşedinte, ei n-au nicio treabă cu Jandarmeria". "Este un pretext care vine în completarea a ceea ce a spus Tudorel Toader astăzi, că Augustin Lazăr va fi "ievaluat" - ca să-l citez pe Tudorel Toader -, şi atunci s-au gândit ei să facă şi o manifestaţie în faţa Parchetului General".

Mai multe informaţii de la mitingul pro-jandarmerie (în fapt unul la care s-a scandat contra lui Iohannis, Augustin Lazăr, procurorilor şi SRI) puteţi accesa aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.