27 de noi decese în Italia. Se vehiculează apariţia a două noi zone de carantină
focus
alte articole
Autorităţile italiene din domeniul sănătăţii au declarat marţi că ar putea să înfiinţeze o nouă zonă de carantină pentru a încerca să stăvilească focarul de virus Wuhan. Italia este ţara cea mai afectată din Europa, după ce numărul morţilor şi al cazurilor de îmbolnăvire au crescut brusc în ultimele 10 zile.
Douăzeci şi şapte de persoane au murit din cauza virusului Wuhan în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus numărul total al morţilor la 79, a declarat Agenţia pentru Protecţia Civilă.
Regiunea Lombardia este de departe cea mai grav afectată, dar de atunci epidemia s-a răspândit spre sud, iar infecţiile au fost acum confirmate în toate cele 20 de regiuni, cu excepţia uneia.
Luni au mai fost raportate 200 de cazuri, aducând totalul la 2.502.
Unul dintre morţi avea 55 de ani, cel mai tânăr pacient care a decedat din cauza bolii în Italia.
„Niciunul dintre noi nu poate fi sigur de evoluţia viitoare a bolii. Aceasta este o săptămână importantă pentru a înţelege ce se va întâmpla”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, într-o conferinţă de presă.
O concentrare ridicată de cazuri noi a apărut în jurul oraşului Bergamo, în nord-estul capitalei financiare Milano, iar şeful Institutului naţional de sănătate a declarat reporterilor că o nouă zonă de carantină ar putea fi impusă acolo pentru a încerca stăvilirea epidemiei.
La scurt timp după ce epidemia a început să ia amploare în Italia, pe 20 februarie, guvernul a impus o carantină pe două zone - una cuprinzând 10 oraşe din Lombardia la sud-est de Milano, iar alta, o zonă mai mică în regiunea Veneto, la est.
Locuitorii sunt blocaţi în oraşele afectate, iar poliţia împiedică accesul străinilor.
Printre noile cazuri anunţate marţi au fost doi magistraţi care au lucrat în sala de judecată din Milano şi un nou-născut la Bergamo. Nu se cunoaşte modul în care copilul a contractat virusul.
Vaticanul a acţionat marţi pentru a potoli speculaţiile conform cărora Papa Francisc ar fi contractat boala după ce prelatul şi-a anulat activităţile în urma unei indispoziţii.
Pontiful suferă doar de o răceală şi este „fără simptome legate de alte patologii” (sublinierea noastră, n.r.), se arată într-un comunicat.