Italia confiscă active de peste un miliard de euro care aparţineau familiei Gaddafi

Portret ciuruit de gloante infatisandu-l pe dictatorul libian Moammer Gaddafi in Tripoli, 10 septembrie 2011 (JOSEPH EID / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.03.2012

Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de peste 1,1 miliarde de euro controlate de familia fostului lider libian Moammer Gaddafi, scrie presa din Peninsulă.

Printre activele confiscate se numără acţiuni la companii italiene de top, în special la grupul bancar Unicredit, la compania auto Fiat, la cea petrolieră Eni şi la societatea aerospaţială şi de apărare Finmeccanica.

Poliţia a mai confiscat acţiuni la clubul Juventus, 150 de hectare de teren de pe insula Pantelleria, aflată între Sicilia şi coasta tunisiană, şi o clădire din Roma.

Măsura a fost luată la cererea Curţii Penale Internaţionale de la Haga. CPI cere extrădarea din Libia a fiului lui Gaddafi, Saif al-Islam, acuzat de crime împotriva umanităţii.

După opt luni de lupte între rebeli şi forţele regimului, soldate cu sute de morţi şi cu o economie distrusă, fostul lider Moammer Gaddafi, care condusese ţara timp de 42 de ani, a fost ucis în octombrie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor