Autonomia estului Libiei este ireversibilă, spune un lider local

Autonomia declarată marţi în estul Libiei este ireversibilă, a declarat vineri Ahmed Al-Zubair al-Senussi, liderul unui clan local.
(photos.com)
Epoch Times România
09.03.2012

Autonomia declarată marţi în estul Libiei este ireversibilă, a declarat vineri Ahmed Al-Zubair al-Senussi, liderul unui clan local.

Liderii din regiunea Cirenaica s-au adunt marţi pentru a sărbători debutul revoltelor care au dus la răsturnarea regimului Moammer Gaddafi şi au decretat autonomia regiunii bogate în resurse petroliere. Ei au susţinut că este timpul să se încheie marginalizarea estului Libiei, relatează Novinite.

Un consiliu a fost numit pentru a se ocupa de administrarea regiunii. Ahmed Al-Zubair al-Senussi, care a făcut închisoare în timpul regimului Gaddafi şi este strănepotul fostului rege libian Idris, va conduce Consiliul.

Anunţul a creat îngrijorare la Tripoli şi mulţi experţi văd în această decizie un pericol pentru unitatea Libiei. Liderii regiunii susţin că nu vor scindarea ţării, ci doar federalizarea ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor