Israelul suspendă negocierile de pace cu palestinienii după acordul Hamas - Fatah

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu. (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)

Israel a anunţat joi, 24 aprilie, suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii, ca răspuns faţă de Acordul dintre Fatah şi Hamas care şi-au anunţat intenţia de a forma un guvern de uniune naţională în termen de cinci săptămâni.

Ştirea a fost raportată de postul de Radio al Armatei israeliene. Din comunicatul publicat reiese că, după o şedinţă de cinci ore, guvernul israelian a luat decizia în unanimitate.

Comentariul negativ al fostului prim-ministru israelian Ehud Barak, intervievat de Rainews24: "Acordul inter-palestinian între OLP (Organizaţia pentru Liberarea Palestinei) şi Hamas pentru un guvern de unitate naţională este considerat "foarte negativ". Hamas este una dintre problemele majore şi obstacole în calea păcii în Orientul Mijlociu: nu recunoaşte nici unul dintre acordurile realizate până în prezent, nu a respins sau a condamnat terorismul şi este activ implicat în atacurile împotriva civililor israelieni", a explicat Barak, menţionând că pentru Israel "este instinctiv să spună:ok, nu putem să negociem cu ei şi să le strângem mâna"
.