Israelul impune carantină de 14 zile pentru toţi cei care intră în ţară

China, lovită de epidemia de virus Wuhan
China, lovită de epidemia de virus Wuhan (Kevin Frayer/Getty Images)

Israelul va solicita vizitatorilor să se plaseze în carantină timp de 14 zile, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii coronavirusului, a declarat luni premierul Benjamin Netanyahu.

Cu 42 de cazuri confirmate de virus, Israelul a luat deja unele măsuri dure, forţând vizitatorii din multe ţări asiatice şi europene să se izoleze în locuinţă.

"Oricine va ajunge în Israel din străinătate va intra într-o izolare de 14 zile", a anunţat Netanyahu într-o declaraţie video. Premierul israelian a spus că noile măsuri vor fi aplicate iniţial timp de două săptămâni.

„Aceasta este o decizie dificilă. Dar este esenţial pentru protejarea sănătăţii publice, iar sănătatea publică vine în primul rând”.

Oficialii guvernamentali au declarat că ordinul va intra în vigoare imediat pentru israelienii care locuiesc în ţară. Începând de joi, orice non-israelian care doreşte să intre în ţară va trebui să demonstreze că are mijloacele de a se auto-plasa în carantină, au spus oficialii.

Presa israeliană a declarat că ultima măsură ar însemna carantină pentru aproximativ 300.000 de cetăţeni într-o ţară de aproximativ 9 milioane.

Palestinienii din Cisiordania ocupată de Israel au fost, de asemenea, afectaţi de virus, raportând 25 de cazuri confirmate. Autoritatea Palestiniană a întors străinii la punctele de control şi a ordonat închiderea şcolilor şi parcurilor naţionale.

Radiodifuzorul public israelian Kan a declarat că restricţiile afectează chiar serviciul de informaţii al ţării. Kan a afirmat, fără să citeze surse, că agenţii Mossad care se întorceau în Israel au primit ordin să rămână acasă două săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe