Virusul Wuhan: Israelul blochează vizele pentru 5 ţări europene, anulează exerciţiile militare cu SUA

Puncte de control ale epidemiei de virus Wuhan
Puncte de control ale epidemiei de virus Wuhan (Kevin Frayer/Getty Images)

Israelul a impus miercuri restricţii de călătorie în cinci ţări europene din cauza temerilor legate de epidemia de virus Wuhan, împiedicând efectiv intrarea pentru non-rezidenţii care sosesc din ţările afectate.

Tel Aviv-ul a ordonat, de asemenea, tuturor rezidenţilor şi cetăţenilor care se întorc din Austria, Franţa, Germania, Spania şi Elveţia să intre într-o carantină de 14 zile, imediat ce intră pe teritoriul israelian.

Măsuri similare fuseseră deja impuse turiştilor din China, Tailanda, Hong Kong, Singapore şi Macao.

„Suntem la apogeul unei epidemii globale”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu în timpul anunţului său despre ultimele interdicţii de călătorie. „Ne aflăm într-o situaţie mai bună decât alte ţări, deoarece, de la început, am dat instrucţiuni la maximum posibil, nu la nivelul minim de precauţie. Am luat măsuri stricte, foarte stricte, pentru a încetini răspândirea virusului”.

Străinilor care vin din ţările europene menţionate mai sus li se va interzice accesul pe teritoriul israelian, cu excepţia cazului în care dovedesc că au un loc unde să stea pentru carantină. Ministerul de Interne a publicat, de asemenea, o declaraţie care spune că turiştii care călătoresc în Israel din ţările afectate nu vor putea intra „începând de vineri la 8:00 am (06:00 GMT)”. În plus, conferinţele şi adunările internaţionale de peste 5.000 de persoane au fost interzise.

Israelul a prezentat doar 17 cazuri confirmate de coronavirus, cu zero victime. Cu toate acestea, aproximativ 7.000 de cetăţeni au ales să se auto-carantineze în case. Chiar şi în ziua votului de luni, multe persoane aflate în carantină au votat în secţiile de votare speciale, unde existau oficiali în echipament de protecţie.

Potrivit Reuters, armata israeliană a declarat că a anulat manevrele comune desfăşurate cu SUA sub numele de Juniper Cobra, majoritatea trupelor americane fiind din Germania şi Statele Unite. Anularea s-a făcut în conformitate cu directivele date de Ministerul Sănătăţii şi s-a făcut în coordonare cu comandamentul EUCOM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe