Isărescu: Politicienii trebuie să se aşeze la masă şi să găsească soluţii, nu să interpreteze cursul

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni că BNR speră ca dialogul să fie cel care să domine viaţa politică în perioada următoare, iar politicienii să se aşeze la masă şi să găsească soluţii, nu să interpreteze cursul "că se duce în sus din cauza lui cutare sau cutare".

"Politicienii asta dezvoltă, nu? Arta dialogului, asta e meseria lor. Cine nu ştie să dialogheze poate să meargă acasă şi să nu ne scoată pe noi din casă. Politicienii trebuie să discute şi să găsească soluţii la situaţia actuală. Politicienii trebuie să se aşeze la masă şi să găsească soluţii, nu să interpreteze cursul că se duce în sus din cauza lui cutare sau lui cutare. Cursul este, aşa cum v-am spus, o primă faţă. Mă opresc aici, să nu capete alte conotaţii, dar m-aţi întrebat, nu? N-a fost iniţiativa mea", a mai spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a subliniat că "depindem de pieţele internaţionale", care "penalizează dramatic".

"Nu pot să spun mai mult pentru că suntem neutri politic, dar trebuie să spunem societăţii româneşti realitatea. Şi realitatea este aceasta: depindem de pieţele internaţionale şi ele te penalizează dramatic. Deocamdată se vede pe curs, se va vedea şi pe costurile de finanţare, inevitabil. E greu să discerni cât vine din plan internaţional, din locaţie geografică, din imagine şi cât vine din ce se întâmplă pe plan intern", a menţionat Isărescu.

Guvernatorul BNR a menţionat că banca centrală îşi face datoria în condiţiile în care încearcă să obţină profit şi să achite la stat 80% din acesta.

"Fiecare trebuie să-şi facă datoria. În materie de finanţe internaţionale şi în finanţe interne, mai mult decât în oricare altă parte, spun eu că gura bate fundul, şi îl bate rău de tot. Şi nu avem nevoi de aşa ceva. Este un mesaj pe care îl repetăm", a spus Isãrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie