Iohannis, primul preşedinte al României care nu a votat până la ora 18

Şeful statului nu se prezentase încă la urne până la ora 18, din motive... tehnice, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Euge Horoiu/Epoch Times)

Primul om în stat, preşedintele Iohannis a ajuns la vot abia în jurul orei 18.30. Anterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Cezar Preda, a afirmat că şeful statului nu a putut vota din cauza unor probleme tehnice.

''Niciun om în România nu are dreptul să îşi exercite dreptul la vot decât dacă sunt îndeplinite condiţiile. Am înţeles că domnia sa a avut probleme tehnice de a fi prins într-o secţie de votare. Nu am mai multe informaţii. Nu a putut vota pentru că nu era prins într-o secţie anume, unde trebuia repartizat'', a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, întrebat de ce preşedintele Klaus Iohannis nu a votat până la această oră.

"Cred că până la ora 21 şi preşedintele României va vota'', a adăugat Preda.

Klaus Iohannis este aşteptat să voteze la Liceul Jean Monnet însă nu se cunoaşte ora la care va vota. Potrivit Hotnews, în aceste condiţii Iohannis devine astfel primul preşedinte din ultimii 26 de ani care nu a votat până la ora 18.00.

Şeful statului nu a răspuns la întrebările presei legate de motivul sosirii sale la o oră atât de târzie la urne.

Reamintim că soţia lui Iohannis a votat la Sibiu, Victor Ponta susţinând că şeful statului a însoţit-o. Carmen Iohannis a apărut însă însoţită doar de un angajat SPP la secţia de votare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne